Wie is Michela?


Ik ben Michela Puliti, wonend in de Randstad en een echte doelen jager. Ik streef naar een leven waarin ik al mijn dromen verwezenlijk. Mijn grootste interesses zijn coaching, lifestyle en mindset. Om hier dagelijks mee bezig te kunnen zijn ben ik (online) trainster.

Ik ben hier niet zomaar gekomen, er is zelfs heel wat aan vooraf gegaan. Op mijn 4e ben ik als Italiaanse naar Nederland verhuisd. Als enig kind kwam ik terecht op de basisschool met een compleet andere cultuur dan ik gewend was. Ik was bang voor alles en iedereen en sloot mij compleet af van de buitenwereld. Ik trok mij ondertussen veel van anderen aan en vergeleek mijzelf continu. Een lastige en vermoeiende periode.

In de jaren die hierop volgden lukte het mij om enkele vriendschappen te sluiten. Toch bleef ik nog altijd het stille meisje. Honderden keren heb ik te horen gekregen dat ik meer mocht praten en mijzelf meer mocht laten zien. Dit werkte bij mij averechts, het voelde alsof er een stempel op mij was gedrukt. Ik was Michela, het stille meisje dat er niet toe deed.

Tegen iedereens verbazing in ben ik na het behalen van mijn havodiploma begonnen met de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Huh, Michela die een sociale studie gaat doen, dat kan toch helemaal niet? Het eerste jaar van deze studie stond compleet in het teken van het tot op de bodem analyseren van je eigen leven en persoonlijkheid. Ik leerde over gevoelens praten, gaf wekelijks presentaties en moest voor mijn complete klas gesprekstechnieken oefenen. Ik werd compleet in het diepe gegooid en dat jaar was voor mij een emotionele rollercoaster.


Langzaam maar zeker begon het mensen op te vallen. Hey, Michela praat, wat leuk! Nog langzamer werd ik er zelf van bewust dat ik aan het veranderen was. Ik vond dingen nog steeds vaak eng. Het verschil was dat ik deze enge dingen nu júist ging doen. Ik ondernam steeds vaker dingen in mijn eentje tot het punt dat mensen zelfs tegen mij op begonnen te kijken. Ik kon het niet geloven.

Wel bleef ik veel moeite houden met keuzes maken. Zo stapte ik over naar de studie Voeding & Diëtetiek welke ik succesvol afrondde. Toen het tijd werd om op zoek te gaan naar een baan zag ik het al niet meer zitten om diëtiste te worden. Wat ik dan wel wilde? Ik vond heel veel dingen leuk maar wist niet wat er bij mij paste. Wat waren mijn talenten nou eigenlijk? Voor een aantal jaar op rij heb ik allemaal verschillende baantjes aangenomen. De één paste nog minder goed bij mij dan de ander. Na 2 jaar bereikte ik mijn dieptepunt, ik was overspannen, kon alleen maar huilen en vroeg mij af wat er nog van mij terecht zou kunnen komen.

Hierop volgde een periode van een aantal maanden waarin ik thuis zat. Het was het begin van mijn reis naar echt geluk. Ik ging een periode vol zelfreflectie in. Want wat wilde ik nou eigenlijk écht? Ik las vele boeken, bezocht lezingen en seminars en volgde cursussen en opleidingen. Alle inzichten die ik kreeg schreef ik op, en geloof mij maar als ik zeg dat het er veel waren! Ik verdiepte mij steeds verder in een positieve mindset, leerde in mogelijkheden denken en ontdekte eindelijk wat mijn talenten waren.

Vanaf dat moment heb ik mijn leven compleet omgegooid. Ik heb alles wat ik leuk vond en wilde bereiken opgeschreven en doelen gesteld. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat iedereen meer kan dan zij zelf in eerste instantie denkt. Tegenwoordig trek ik mij steeds minder van andere mensen aan en heb ik al veel dromen mogen realiseren.

Mijn ultieme doel, droom en talent is om andere mensen mee te nemen in deze reis. Doormiddel van een online traject help ik andere vrouwen nu om hun talenten te ontdekken én dromen om te zetten in realiteit. In mijn coaching ben ik eerlijk, praktisch en motiverend. Daarbij denk ik altijd in mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Start Your Change!