Een klein verhaaltje over ondernemen en het najagen van je dromen...

Soms heb ik van die dagen die niet gaan zoals ik wil. Van die dagen waarop ik niet op gang lijk te komen en alles net even anders dan gewenst gaat. Gisteren was zo een dag. Een dag waarop mijn gedachten even de overhand namen….

Had ik nou maar een ‘normale’ baan…
Een baan waarbij ik elke dag mijn vaste taken heb en gegarandeerd elke maand hetzelfde bedrag krijg uitbetaald…
Een baan waarbij ik collega’s heb die mij kunnen helpen in de dingen waar ik minder goed in ben…
Een baan waarbij ik om 9 uur binnenloop en om 5 uur de deur achter mij dicht trek en ‘vrij’ ben…


Héél snel nadat deze gedachtegang zich aandrong realiseerde ik mij weer waar ik mee bezig was. Ik liet mijn belemmerende gedachten de vrije loop gaan en was daarom totaal niet eerlijk tegenover mijzelf. Want wie hield ik nou voor de gek? Ik? Graag een 9 tot 5 kantoorbaan? Hell no! Alles waar ik al een aantal jaar keihard voor aan het werken ben is áfkomen van die 9 tot 5 kantoorbaan!


Uit ervaring weet ik dat dit de plek was waar ik juist niet mijzelf kon zijn…

De plek waar ik mij belemmerd en niet op mijn plaats voelde…

De plek waar het voelde alsof al mijn vrijheid gestolen werd…

De plek waar ik mij diep ongelukkig heb gevoeld…


Je droom volgen is niét makkelijk of vanzelfsprekend, allesbehalve zelfs!


Om je droom ECHT te kunnen leven zal je…

- Hard moeten werken

- Keuzes moeten maken

- Dingen moeten missen

- Angsten moeten overwinnen

- Risico’s moeten nemen

- Jezelf niks aan moeten trekken van anderen

- Voor jezelf op moeten komen

- Doorzetten, doorzetten en eindeloos doorzetten zonder ooit op te geven


Ik weet echter nog zo goed hoe ik mij voelde voordat ik mijn droom volgde. Er was een hele lange periode waarin ik zelf geen enkel idee had wat mijn droom was. Het was alsof ik in een doolhof zonder begin en eindpunt rondliep. Ik was verloren in mijn eigen gedachten en bleef daardoor jarenlang op dezelfde manier doorgaan. Ik was meer aan het overleven dan aan het leven. En dat, die gedachte, is mijn allergrootste motivatie geworden om nooit meer terug te gaan naar die tijd. Ik blijf werken aan MIJN droom en geloof in mijzelf en het creëren van mijn eigen geluk!


Dit gaat écht niet altijd zonder slag of stoot. Zoals je net hebt kunnen lezen had ik gister nog een moment waarop ik dacht dat het mij allemaal even teveel werd. Ik wéét nu echter dat dit soort momenten erbij horen. Dit zijn de momenten waarvan je leert. Ik wil het geeneens tegenslagen nomen. Het zijn momenten waarop mijn ‘vroegere zelf’ naar boven komt en mij keihard terug wil slepen naar de minuscule comfortzone en schijnveilige omgeving die ik had…


Gelukkig weet ik nu wel beter en is het ondernemen van actie hetgeen wat mij het aller verste heeft gebracht.


Er zijn weken waarin ik véél meer dan 60 uur werk…

Er zijn bepaalde risico’s die ik loop, zowel op financieel, persoonlijk en sociaal gebied, die mij nachten wakker laten liggen…

Er zijn momenten waarop ik dingen vraag of vertel die ik vreselijk eng vind aan personen waar ik enorm tegenop kijk…

Er zijn momenten waarop ik een nieuw plan lanceer waarvan ik hoop dat ook maar één persoon het aanspreekt…


Het is echt waar, ik kan ZO intens gelukkig worden van het feit dat ik nu de vruchten begin te plukken van al het harde werken en alle angsten die ik heb overwonnen! Het is het allemaal waard, het najagen van MIJN droom.


Mijn droom is…

Ultieme vrijheid ervaren en kunnen doen wat ik wil, wanneer ik dat wil…

Voldoende geld hebben om er helemaal niet over na te hoeven denken…

Andere mensen kunnen helpen met het creëren van de juiste mindset én het laten ontdekken en bereiken van hun droom…

De wereld ontdekken, mij omringen met gelijkgestemde personen en in goede gezondheid genieten van mooi weer en goed eten…

Dat is waar ik ultiem gelukkig van word!


Maar wat is jóuw droom? Waar word jij gelukkig van? Ben jij ervan bewust dat het leven van je droom niét vanzelfsprekend is maar het wel absoluut waard is? Wanneer jij iets écht wil zal jij tijdens alle moeilijke momenten die gegarandeerd zullen komen moeten doorzetten! Kan jij dat? En heb jij dat ervoor over? Dan staat er een geweldig leven, JOUW droomleven, op je te wachten.

Lees meer

Normaal of anders zijn, what to choose?

Je zit al een aantal maanden niet zo lekker in je vel. Eigenlijk weet je niet zo goed wat er precies aan de hand is, je bent in ieder geval niet tevreden met de huidige gang van zaken. Ondertussen ga je door, door met je huidige leven en door met de dingen die er volgens jou ‘nu eenmaal bij horen’. Je werkt op een kantoor waar je bent blijven hangen sinds jouw afstuderen. Vijf dagen per week kom je om half 9 op kantoor aan en vertrek je om 5 uur weer naar huis. Eenmaal thuis ga je koken, voer je de kat en hang je de rest van de avond voor de tv. Nadat je vijf dagen lang naar het weekend hebt uitgekeken is het zover. Op vrijdagavond spreek je af met vriendinnen en drink je een hoeveelheid alcohol waar je lever van schrikt. De dag erna word je om een uur of 11 wakker, gooi je een gebakken ei naar binnen en ga je de stad in voor boodschappen en een kleine shopping ronde. ’s Avonds ga je langs bij je ouders en vandaag duik je op tijd je bed in. Op zondag maak je het huis schoon, maak je een korte wandeling tussen de buien door en beland je de rest van de dag op de bank om een uitgebreide netflix marathon te houden. Halverwege de dag begint een vervelend gevoel bij je op te borrelen. Het is alweer bijna maandag, dan ‘moet je weer’… Saggerijnig ga je veel te laat je bed in om nog zo veel mogelijk vrije uurtjes mee te kunnen maken. De volgende dag begint de hele riedel weer van voren af aan.

Als je er zo op terug kijkt snap je heel goed dat je niet tevreden bent met de huidige gang van zaken. Je leven is een sleur, je doet werk waar je niet meer op je plek zit, je verdoet je vrije tijd met niets doen en er gebeurt weinig spannends of nieuws in je leven. Aan de andere kant voelt je leven ontzettend veilig en voorspelbaar aan. Je weet altijd wat jou te wachten staat en je hoeft nooit een stap uit je comfortzone te zetten. Dit, deze (schijn)veiligheid, is wat jouw geluk zo in de weg zit. Je ziet dit alleen helemaal niet in! Je hebt immers toch een hartstikke normaal en degelijk leven? Je zou toch helemaal niet mogen klagen? En wat zou je eigenlijk kunnen veranderen? Niet veel toch? Veranderingen brengen risico’s met zich mee en risico’s zijn gevaarlijk!

Van nature hebben wij de neiging om een veilig leven te leiden. Wij hebben geleerd om ons altijd aan de norm te houden en vooral ‘lekker normaal’ te doen. Het zou goed zijn om ‘erbij te horen’ en mensen die ver van de standaard afwijken zijn maar raar. Maar wat nou als jij hier niet gelukkig van wordt? Wat nou als jij anders wilt zijn en andere dingen wilt doen? Dan kan het best lastig worden. Je bent het niet gewend om in te gaan tegen de standaard. Hoe zal er wel niet op je gereageerd worden? En loop je niet onwijs veel risico dat alles mislukt? Wat nou als jouw plannen niet realistisch zijn en je weer terug bij af bent? Terug naar je 9 tot 5 baan en je saaie voorspelbare leven…

Anders zijn en dit willen uiten kan enorm tegen je gevoel ingaan. Toch is het enorm zonde als jij je hierdoor tegen laat houden. Iedereen zou moeten streven naar het leven waar hij of zij het meest gelukkig van wordt. Het is juist ontzettend bijzonder en leuk dat dit voor iedereen zo verschilt. Het zou toch saai en onhandig zijn als iedereen precies hetzelfde zou willen? Trek je daarom eens wat minder aan van anderen. De droom van je moeder, de buurman of je collega is niet jóuw droom. Wat zij graag doen of laten is hun eigen keuze. Net zoals jij je vooral bezig zou moeten houden met jezelf. Verspil geen tijd meer aan jezelf anders voordoen dan je eigenlijk bent. Wees trots op jezelf en durf jouw dromen na te streven!

Durf jij anders te zijn?

Wil jij niets liever dan de sleur doorbreken en gaan voor jóuw dromen? Maar vind je dit nog vreselijk eng...
Meld je dan HIER aan voor een (gratis) online inspiratie sessie en je zal ontdekken wat jij écht wilt en wat jou nu nog tegenhoudt.
Daarnaast geef ik je direct praktische tips mee om jouw allereerste stap richting jouw doelen te zetten!

Lees meer

Hé introvert, je bent niet minder!

Een feestje met veel mensen die je niet kent, een borrel op je werk of een netwerkbijeenkomst. Stuk voor stuk gelegenheden die je liever direct overslaat. Je houdt er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan en over koetjes en kalfjes praten zorgt ervoor dat je uitgeput raakt. Soms voelt het als een grote last; introvert zijn. Dingen die extraverte personen zo makkelijk afgaan zijn voor jou een ware opgave. Het voelt niet eerlijk aan. Waarom word jij zo moe van veel sociale gelegenheden in korte tijd? Waarom ben jij ook niet ‘gewoon’ extravert?

We leven in een maatschappij die voornamelijk gericht is op extraverte personen. We kijken op tegen mensen die gemakkelijk presenteren, krijgen eerder een hogere functie als wij onszelf ‘meer laten zien’ en we zijn jaloers op de gangmaker van elk feestje. Vergis je echter niet. Er bevinden zich meer introverte personen om je heen dan je misschien zou verwachten. Als introvert zijnde kan je de neiging hebben om je heel erg te focussen op jezelf en je eigen gevoel. Hierdoor vallen andere introverten, die wat meer op de achtergrond staan, je vaak helemaal niet op.

Naast jezelf realiseren dat je niet de enige introvert bent is het een goed idee om je te richten op jouw talenten. Je bent nu eenmaal niet het meest spraakzame en opvallende persoon en dat zal je waarschijnlijk ook nooit worden. Maar is dit echt zo erg? Wil jij echt je hele leven lang proberen om iemand te worden die jij niet bent? Al je het mij vraagt is dat het laatste waar je gelukkig van wordt. De maatschappij is dan misschien een tikkeltje meer gericht op extraverte personen, er is ook meer dan genoeg ruimte en waardering voor mensen zoals jij.

Waar ben jij nou echt goed in? Wat vind jij leuk om te doen? En waar mag ik jou ’s nachts voor wakker maken? Het is ontzettend belangrijk om dit van jezelf te weten. Wanneer jij weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent kunt je jouw leven daarnaar inrichten. Introverte personen zijn bijvoorbeeld vaak goed in luisteren, observeren en reflecteren. Zijn dit eigenschappen die jij ook bezit en kun jij hier misschien meer mee doen? Of heb je hele andere wensen en talenten? Het maakt uiteindelijk helemaal niet uit wat het is, zolang jij jezelf maar niet laat meesleuren door de ´extraverte´ maatschappij. Blijf dicht bij jezelf, onderzoek jouw mogelijkheden en ga hiermee aan de slag!

Voel jij jezelf weleens ‘minder’ dan een extravert persoon?

Wil jij graag ontdekken waar jij nou écht goed in bent? Wil jij je eigen hart volgen maar vind je dit nog heel erg moeilijk?
Meld je dan HIER aan voor een (gratis) online inspiratie sessie en je zal ontdekken wat jij écht wilt en wat jou nu nog tegenhoudt.
Daarnaast geef ik je direct praktische tips mee om jouw allereerste stap richting jouw doelen te zetten!

Lees meer

Inspiratie blog #8 - Annemieke

Via Start Your Change deel ik geregeld persoonlijke verhalen over mijzelf. De wereld draait echter niet alleen om mij, daar ben ik mij goed van bewust! Ik vond het daarom tijd worden om persoonlijke verhalen van anderen te delen. Hoe gaan zij om met lastige momenten? Wat is voor hun het keerpunt geweest om positiever te gaan leven? Wat is de belangrijkste les in hun leven geweest? Je leest het vandaag in de voorlopig laatste #inspiratie blog.

Wie ben jij?
Mijn naam is Annemieke Bremmer. Ik was dat kleine meisje met witblond stekelhaar die altijd opkwam voor de kwetsbaren en helemaal haar eigen gang ging. Ik zat lekker in mijn vel tot ik mijzelf in de pubertijd steeds meer kwijt begon te raken. Ik ging leven vanuit mijn verstand omdat iedereen dat deed. Langzaam raakte ik mijzelf kwijt, mijn omgeving probeerde mij te helpen maar dat mocht helaas niet baten. Sinds ik moeder ben geworden kom ik steeds dichter terug bij mijn eigen gevoel en heb ik mijzelf weer gevonden. Ik ben gewoon nog steeds het meisje dat opkomt voor anderen en lekker haar eigen gang gaat!

Wat doe jij?
Ik inspireer lokale ondernemers om hun hart te volgen, een bedrijf te creëren dat echt bij ze past en om vervolgens hun eigen ´verhaal´ te maken. Ik ben verhalenverteller en om jouw verhaal te vinden moet je eerst heel goed weten wat je wilt en waar je naartoe wilt. Ik coach mensen hierin omdat ik het geweldig vind als mensen beseffen waar hun krachten liggen en deze optimaal in gaan zetten.

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn gezin bezig, bijvoorbeeld gezellig samen iets bakken. Daarnaast loop ik graag hard terwijl ik luister naar een podcast om vervolgens weer heerlijk geïnspireerd terug te komen. Yoga Nidra is voor mij een ander oplaadmoment. Ik ben hiermee begonnen toen ik nog zo moe was dat ik altijd in slaap viel tijdens het doen hiervan. Tegenwoordig kan ik steeds beter wakker blijven met mijn geest en voel ik de totale ontspanning in mijn lichaam.

Waar kom je vandaan?
Mijn ´turning point´ was de geboorte van mijn chronisch zieke zoontje. Tot die tijd leefde ik niet bewust, ik was wel ondernemer, maar ook weer niet echt. Ik deed veel op de automatische piloot, had geen dromen en wist niet waar ik precies heen wilde. Na zijn geboorte kwamen wij veel in ziekenhuizen en werd alles ineens onzeker. Ik heb in die tijd geprobeerd te werken, maar merkte dat ik mijn gevoel dan compleet moest uitschakelen om ook maar iets te kunnen. Ik heb toen besloten om uit het bedrijf te stappen waar ik samen met mijn compagnon in zat. De anderhalf jaar die toen volgden hoefde ik even helemaal niets van mijzelf. Ik was nog steeds hartstikke moe en besefte dat ik eigenlijk al jaren aan het afstevenen was op een burn-out. Ik was blij met de vrijheid en het ontbreken van stress. Toch ging het op den duur weer kriebelen. Toen mijn zoontje zich beter ging voelen en graag naar de opvang wilde ben ik opzoek gegaan naar wat ik met een nieuw bedrijf zou kunnen doen. Ik wilde iets nieuws maar had nog geen idee wat precies. Toen ik de cursus ´storytelling´ ging volgen besefte ik mij dat dit was wat ik wilde doen. Storytelling gaat om verhalen schrijven, anderen inspireren, maar vooral weten waar je mee bezig bent. Het was voor mij zo’n eyeopener dat ik mijn eigen reis omgezet naar de coaching waar ik nu andere ondernemers mee motiveer om ook hun eigen pad te kiezen.

Hoe ga jij om met beren op de weg?
Ik merk dat ik vaak eerst terug schiet in mijn ´fixed´ mindset. Ik weet nu echter dat ik op die momenten even rust moet zoeken om mijn creativiteit weer naar boven te laten komen. Ik moet op zulke momenten niks forceren want dat werkt niet. Ik bedenk de beste oplossingen wanneer ik loslaat dat ik een oplossing zou móeten bedenken.

Hoe hou jij jezelf gemotiveerd?
Ik werk vanuit inspiratie, dat is een geweldige motivatie. Ik werk niet voor het geld maar juist om anderen te inspireren en te kijken of we samen de Achterhoek sterker kunnen maken als ondernemers. Dat geeft elke keer weer een kick! Daarnaast heb ik een mooi moodboard met afbeeldingen over hoe ik mij in 2018 graag wil voelen. Elke keer als ik daarnaar kijk krijg ik een glimlach op mijn gezicht en zin om weer aan de slag te gaan. Als ik te lang door ga, gun ik mijzelf meerdere dagen rust om weer op te laden. In ´normale´ weken zorg ik standaard voor één tot twee échte oplaadmomenten om in de goede ‘flow’ te blijven.

Wat is jouw grootste overwinning?
Opnieuw een bedrijf opstarten vanuit het niets en in een paar maanden veel meer opbouwen dan ik ooit had verwacht. Ik onderneem nu vanuit mijn gevoel en dat ging niet zonder slag of stoot maar het levert mij uiteindelijk zoveel op!

Annemieke´s afsluitende tip!
Be the change you want to see in the world! Werk vanuit jouw persoonlijke droom om de wereld te verbeteren. Door je droom te delen zal je merken dat je de juiste mensen gaat aantrekken en dat je veel makkelijker klanten krijgt dan je ooit had verwacht.

Meer van Annemieke?
http://annemiekebremmer.nl/
https://www.instagram.com/annemiekebremmer/

Lees meer

Inspiratie blog #7 - Sarah

Via Start Your Change deel ik geregeld persoonlijke verhalen over mijzelf. De wereld draait echter niet alleen om mij, daar ben ik mij goed van bewust! Ik vond het daarom tijd worden om persoonlijke verhalen van anderen te delen. Hoe gaan zij om met lastige momenten? Wat is voor hun het keerpunt geweest om positiever te gaan leven? Wat is de belangrijkste les in hun leven geweest? Je leest het in een nieuwe reeks #inspiratie blogs die wekelijks online zal komen.

Wie ben jij?
Ik ben Sarah, 25 jaar en mijn passie draait volledig om gezondheid. Ik bekijk gezondheid vanuit een holistisch perspectief. Daarmee bedoel ik het geheel van body, mind & spirit. Ik hou mij het allerliefste bezig met yoga, gezonde voeding, een bewuste leefstijl en een positieve mindset.

Wat doe jij?
Ik heb van mijn eerdergenoemde hobby’s mijn werk gemaakt. Een jaar geleden begon ik met yogalessen geven en inmiddels probeer ik ook online mensen te inspireren op het gebied van voeding en mindset. Ik gebruik daarbij graag de principes van Ayurveda, hierbij wordt gezondheid gezien vanuit een holistisch perspectief. In mijn vrije tijd doe ik aan turnen, iets wat ik vroeger op hoog niveau heb gedaan en nog steeds geweldig vind om te doen. Daarnaast hou ik ervan om mezelf te ontwikkelen op zowel lichamelijk als mentaal gebied. Daarom lees ik veel boeken en zal ik altijd blijven doorleren over alles wat ik interessant vind. Zo staat Spaans leren momenteel hoog op mijn lijstje!

Waar kom je vandaan?
Ik heb een opleiding gevolgd in Industrieel Ontwerpen, iets compleet anders dan wat ik nu doe. Dit komt omdat ik toen ik van de middelbare school kwam geen idee had wat ik wilde doen. Ik zat helemaal niet goed in mijn vel en was zelfs behoorlijk depressief. Vanaf mijn elfde worstelde ik enorm met mijzelf en had ik moeite om mijzelf te accepteren. Ik kon mij slecht focussen en leren was erg lastig. Ik zat met mijn hoofd dan ook helemaal niet bij het kiezen van een leuke studie toen het moment daar was. Daarentegen was ik voornamelijk bezig met ‘beter’ worden en mijzelf leren accepteren. Dit alles heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik mij ging verdiepen in gezonde voeding en zelfontwikkeling. Daar had ik wél motivatie voor, mede omdat ik het zelf zo hard nodig had.

Met moeite heb ik uiteindelijk mijn bachelor Industrieel Ontwerpen afgemaakt, de studieschuld liep namelijk gewoon door… Hierna ben ik naar India gevlogen om mij te gaan verdiepen in yoga en ayurveda. Ik was hier toen al een tijdje mee bezig en was er erg gepassioneerd over. Toch lukte het mij nog niet om toe te geven aan mijzelf. Ik keek altijd heel erg op tegen creatieve ‘designers’ en dacht altijd dat ik ook zo moest worden. Iemand die enkel met gezondheid bezig is, is maar saai. Dat was de gedachte die ik hierover heel lang in mijn hoofd heb gehad. Gelukkig zie ik dat nu heel anders en voel ik eindelijk dat ik op de goede weg zit. Dat wat ik ooit zelf hard nodig had, wil ik nu graag delen met andere mensen!

Hoe ga jij om met beren op de weg?
Ik heb altijd een groter doel voor ogen. Wanneer ik beren op de weg tegenkom bedenk ik daarom altijd een manier om hier goed mee om te gaan. Ik bedenk mij bijvoorbeeld hoe ik iets kan veranderen of hoe ik iets anders aan kan pakken. Soms laat ik minder fijne gevoelens ook wel eens toe. Het leven zit soms nou eenmaal tegen en daar voel ik mij dan ook best wel eens rot over. Zolang ik er maar niet in blijf hangen vind ik dit helemaal oké. Het draait om het vinden van de middenweg tussen het toelaten van vervelende gevoelens en jezelf een schop onder je kont geven en gewoon weer doorgaan!

Hoe hou jij jezelf gemotiveerd?
Ik geloof zelf heel erg in wat ik doe en dat is direct mijn grootste motivatie. Ik kan mijzelf hierdoor altijd weer positief krijgen op momenten dat het tegenzit. Tegelijkertijd probeer ik ook voldoende tijd en rust in te plannen zodat ik op de momenten waarop ik werk zeer gefocust aan de slag kan gaan en meer voor elkaar krijg in een korte tijd. Dit voorkomt dat ik mijzelf helemaal uitput.

Wat is jouw grootste overwinning?
Het afgelopen jaar heb ik enorm veel overwonnen. Mijn grootste overwinningen hebben echter allemaal te maken met mij minder aantrekken van wat anderen over mij denken en mijzelf meer laten zien. Eigenwaarde is altijd een belangrijk thema in mijn leven geweest. Toch is het mij gelukt om allerlei dingen te doen waarvan ik vorig nog zei dat ik het nooit zou durven. Zo heb ik inmiddels mijn eigen yogalessen gegeven, werk ik aan mijn zichtbaarheid op social media én heb ik net mijn eerste online challenge afgerond waarbij ik een aantal filmpjes en podcasts heb opgenomen. Dit jaar ga ik hiermee verder en ga ik nog meer angsten overwinnen. Zolang ik het stap voor stap doe voelt het een stuk minder overweldigend dan wanneer ik het gevoel heb dat ik alles in één keer zou moeten overwinnen.

Sarah´s afsluitende tip mee!
Doen! Ik heb heel lang in mijn hoofd geleefd en nagedacht over het perfecte plan. Uiteindelijk lopen dingen echter vaak anders. Daarnaast hoef je niet alles vanaf het begin af aan al perfect te doen. Je leert juist onwijs veel terwijl je bezig bent, zelfs als je nog niet eens precies weet wat je wilt. Ik heb mijzelf toestemming gegeven om een beginner te zijn. Hoe kan ik nou van mijzelf verwachten dat ik al direct expert ben terwijl ik net begin? Ik begin het steeds leuker te vinden om het allemaal als één grote ontdekkingsreis te zien in plaats van iets waar ik al direct heel succesvol in zou moeten zijn.

Meer van Sarah?
https://www.feedyourneed.nl/
https://www.instagram.com/feed.your.need/
https://www.facebook.com/feedyourneed

Lees meer

Inspiratie blog #6 - Amanda

Via Start Your Change deel ik geregeld persoonlijke verhalen over mijzelf. De wereld draait echter niet alleen om mij, daar ben ik mij goed van bewust! Ik vond het daarom tijd worden om persoonlijke verhalen van anderen te delen. Hoe gaan zij om met lastige momenten? Wat is voor hun het keerpunt geweest om positiever te gaan leven? Wat is de belangrijkste les in hun leven geweest? Je leest het in een nieuwe reeks #inspiratie blogs die wekelijks online zal komen.

Wie ben jij?
Wat fijn om kennis met je te mogen maken via deze blog. Mijn naam is Amanda Jonathans en ik ben sinds kort zelfstandig onderneemster op het gebied van yoga en mindfulness.

Wat doe jij?
Ik volg mijn hart en probeer mijn leven te vullen met dingen waar ik echt gelukkig van word én waar ik andere mensen gelukkig mee kan maken. Drie dagen per week heb ik een vaste baan, de andere dagen besteed ik als zelfstandig onderneemster. Zo geef ik hatha flow yogalessen, yoga beginnerscursussen, mindfulness cursussen en daarnaast geef ik yoga tijdens retraites. Verder ben ik bezig om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van kinderyoga en mindfulness. To be continued…!

Waar kom je vandaan?
Nog niet zo lang geleden was mijn leven voor een groot deel gebaseerd op angst. Dit beïnvloedde elk deel van mijn leven. In mijn jeugd heb ik mij onveilig gevoeld, ik moest al op jonge leeftijd voor ons gezin zorgen en ik heb nooit geleerd hoe ik moet omgaan met mijn emoties en gevoelens. Dit creëerde de angst om niet goed genoeg te zijn. Ik was niet in staat om grenzen te stellen. Zo was ik altijd op zoek naar liefde en bevestiging om het gevoel te krijgen dat ik goed genoeg was. Dit resulteerde in een diepgeworteld gevoel van verdriet, onzekerheid en somberheid wat onderdeel werd van mijn dagelijks leven. Toch zag iedereen mij als de altijd vrolijke, energieke en positieve Amanda. Ik wist dit dus blijkbaar erg goed te verbergen…

Zes jaar geleden ben ik per toeval een keer met een kennis meegegaan naar een yogales, mijn transformatie was hierbij gestart. Tijdens deze reis kwamen er meerdere dingen op mijn pad, zoals de wet van de aantrekkingskracht, zelfhulpboeken en positieve affirmaties. Het inspireerde mij enorm en het gaf mij houvast. De kennis die ik hieruit haalde kon ik toepassen in mijn leven en dit had een grote positieve invloed. Ik had mij nog nooit zo gevoeld, mijn leven begon te stromen en alles leek wel vanzelf te gaan. Na een jaar was die flow weer een beetje verdwenen. Zo vervolgde ik mijn reis en begon ik met mediteren en het volgen van een 8-weekse mindfulness cursus. Hierdoor heb ik geleerd om mijn emoties te voelen zonder er direct over te oordelen, ervan weg te lopen of mijzelf de schuld te geven. In plaats daarvan geef ik ze de ruimte. Ik realiseerde mij dat dit het stukje was wat ik nog miste. Sindsdien heb ik de positieve veranderingen in mijn leven voort kunnen zetten.

Hoe ga jij om met beren op de weg?
Door het beoefenen van yoga, meditatie en mindfulness heb ik geleerd om mijn emoties te voelen zonder direct te oordelen, weg te lopen, of mijzelf de schuld te geven. Het geeft mij meer zelfvertrouwen en daardoor durf ik mijn grenzen te stellen. Ondertussen heb ik genoeg zelfvertrouwen om mij niet meer afhankelijk te voelen van de goedkeuring en liefde van anderen. Natuurlijk, van de naasten om je heen wil je graag liefde en goedkeuring ontvangen, maar ik ben hier niet meer van afhankelijk. Voor mij is het belangrijk om momenten voor mijzelf te creëren waarop ik niet doe en even stil sta. Dit helpt mij bij het tegenkomen en bewust worden van obstakels in mijn leven, want deze zullen er altijd zijn.

Hoe hou jij jezelf gemotiveerd?
Door dagelijks bij mijzelf thuis te komen door yoga en meditatie, door inspiratiebronnen op te zoeken, zoals goede boeken of bijzondere personen, door ‘quality time’ met goede vrienden en door te reflecteren en dagelijks mijn ervaringen op te schrijven. Dit laatste verruimt mijn zicht en geeft mij vaak nieuwe inzichten. Doordat ik mijn hart volg blijf ik gemotiveerd, omdat ik hierdoor zoveel meer zin krijg in het leven!

Wat is jouw grootste overwinning?
Ik heb altijd geprobeerd om positief te denken en het leven vanuit een positief perspectief te benaderen. Dit heeft mij veel geholpen, de angst was echter altijd aanwezig, soms op de voorgrond, soms op de achtergrond. Nooit had het een veilige plek en soms nam het volledig de overhand. Wat ik mij nu realiseer is dat positief denken, positieve affirmaties en zelfhulpboeken hele krachtige hulpbronnen kunnen zijn. Mijn allerbelangrijkste les is het niet wegduwen van gevoelens en emoties. Ik geef deze emoties juist aandacht waardoor ik ze leer herkennen en leer accepteren. Ik laat mij er niet meer door leiden en kan het nu omzetten in een krachtbron!

Amanda’s afsluitende tip!
‘Unplug’ elke dag even, of dat nou voor 5 minuten is of voor een half uur. Concentreer je op jouw adem en lichaam en check even hoe het met jezelf gaat! “Connect” met je lichaam, geest en intuïtie, hierdoor kun je jouw hart gaan volgen!

Meer van Amanda?
https://www.emeraldyoga.nl/
https://www.instagram.com/amandajonathans/
https://www.facebook.com/emeraldyogaamsterdam/

Lees meer

Inspiratie blog #5 - Chermaine

Via Start Your Change deel ik geregeld persoonlijke verhalen over mijzelf. De wereld draait echter niet alleen om mij, daar ben ik mij goed van bewust! Ik vond het daarom tijd worden om persoonlijke verhalen van anderen te delen. Hoe gaan zij om met lastige momenten? Wat is voor hun het keerpunt geweest om positiever te gaan leven? Wat is de belangrijkste les in hun leven geweest? Je leest het in een nieuwe reeks #inspiratie blogs die wekelijks online zal komen.

Wie ben jij?
Ik ben Cher, 31 jaar, getrouwd met mijn man en we hebben een lieve, gekke hond. Ik ben vrolijk, creatief, enthousiast, bevlogen en lichtelijk ongeduldig.

Wat doe jij?

Momenteel ben ik bezig met het vormgeven van mijn nieuwe bedrijf, Feads. Met dit bedrijf doe ik wat ik het allerliefste doe; voor grote groepen staan en mijn verhaal vertellen. Dit kan zowel gaan over gezonde voeding als over mijn ziekte en alles wat ik daar omheen heb meegemaakt. Aan de operatie die ik ben ondergaan heb ik een handicap overgehouden, namelijk een stembandverlamming. Het grappige is dat ik dat in mijn werk helemaal niet erg vind. Het geeft vaak juist aanleiding tot vragen en nieuwe gesprekken. Daarnaast gaat het praten ook steeds beter en gelukkig zijn er genoeg microfoons te vinden op podia!

Een tweede droom van mij is hiernaast ook uitgekomen. Ik werk namelijk mee aan een onderzoek in het ziekenhuis waar ik behandeld ben voor pulmonale hypertensie, de ziekte waar ik aan leed. Zelf ben ik daarnaast in opdracht van dit ziekenhuis een dieet aan het ontwikkelen voor deze zeldzame ziekte. Als kers op de taart krijg ik de kans om te gaan promoveren. Nu ik dit typ straal ik van oor tot oor!

Tot slot ben ik met nog een ander heel mooi en inspirerend project bezig, meer informatie daarover volgt binnenkort.

Ik ben ervan overtuigd, dat alles wat nu op mijn pad komt een beloning is voor wat ik heb doorstaan. Het klinkt misschien gek maar ik vind het helemaal niet erg dat ik zo ziek ben geweest (hoewel het allemaal wel iets minder heftig had gemogen). Wanneer ik deze periode niet had meegemaakt was ik nooit terecht gekomen waar ik nu ben. Ik voel mij nu fantastisch en hoop anderen met mijn verhaal te inspireren!

Waar kom je vandaan?
Na het afronden van mijn opleiding voeding en diëtetiek ben ik mijn eigen praktijk gestart. Hier specialiseerde ik mij in anti-aging en energie en volgde ik vele nascholingen. Ik wilde vooral andere ondernemende vrouwen begeleiden. Om deze reden had ik af en toe een stagiair, zo ken ik Michela ook! Mijn hobby’s waren (en zijn nog steeds) lezen, schrijven en koken. Alles ging mij erg goed af, ik had een heel leuk en vol leven. Mijn conditie is echter nooit goed geweest, sporten vond ik niet leuk en daar schaamde ik mij best wel een beetje voor. Zeker in mijn vak is het tegenstrijdig wanneer je andere mensen adviseert om meer te bewegen en tegelijkertijd zelf bijna niets doet.

In 2011 veranderde alles toen ik een TIA kreeg. Na diverse onderzoeken kreeg ik te horen dat dit kwam doordat ik aan een zeldzame en dodelijke ziekte in mijn longslagader leed; pulmonale hypertensie. Deze ziekte is helaas nog steeds niet te genezen en heeft een progressief verloop.

Ik besloot dat ik het heft in eigen handen ging nemen en zette alles op alles om mijn ziekte de baas te blijven. Ondertussen ging ik steeds verder achteruit terwijl ik klinisch juist heel goed bleef. Mijn dokter stond voor een raadsel. Uiteindelijk nam de ziekte toch ook bij mij zijn genadeloze koers en kon ik niet anders dan kiezen voor een dubbele longtransplantatie. Voorheen zag ik deze optie gek genoeg altijd als falen en opgeven. Het ging inmiddels echter zo slecht met mij dat ik permanent in het ziekenhuis lag en bovenaan de Europese donorwachtlijst werd geplaatst. Uiteindelijk kwamen mijn nieuwe longen nét op tijd, ik besef mij dan ook dat ik ontzettend veel geluk heb gehad.

Toen ik na een half jaar in het ziekenhuis te hebben doorgebracht thuiskwam, wist ik dat ik dat ik niet langer door wilde gaan als voorheen. Ik verkocht mijn praktijk en schreef een boek over alles wat ik had meegemaakt; ‘Ongeneeslijk positief’.

Hoe ga jij om met beren op de weg?

Ik houd altijd mijn doel voor ogen. Daarnaast bedenk ik regelmatig waarom ik iets doe en of ik het nog wel echt wil. Met mijn grenzeloze optimisme, humor en flinke dosis zelfspot ben ik al een heel eind gekomen.

Hoe hou jij jezelf gemotiveerd?
Door dingen te doen waar mijn hart ligt. Ik heb idealen die verder rijken dan mijn eigen portemonnee, wat mij alleen maar gemotiveerder maakt. Ik wil iets betekenen voor anderen en heb daar veel voor over.

Wat is jouw grootste overwinning?
Ik heb meerdere overwinningen gehad. Mijn grootste overwinning was om te durven kiezen voor een dubbele longtransplantatie. De tijden voor, tijdens en na de transplantatie waren nog vele malen zwaarder en ik heb daar heel hard voor moeten vechten. Door het maken van mijn keuze was ik echter zo gemotiveerd, dat ik wist dat het goed zou komen. Dat zorgde ervoor dat ik altijd lichtpuntjes kon blijven zien.

Chermaine’s afsluitende tip!
Denk ik mogelijkheden in plaats van beperkingen!

Meer van Chermaine?
https://www.ongeneeslijkpositief.nl/
https://www.instagram.com/ongeneeslijkpositief/
https://www.facebook.com/ongeneeslijkpositief/

Lees meer

Inspiratie blog #4 - Michelle

Via Start Your Change deel ik geregeld persoonlijke verhalen over mijzelf. De wereld draait echter niet alleen om mij, daar ben ik mij goed van bewust! Ik vond het daarom tijd worden om persoonlijke verhalen van anderen te delen. Hoe gaan zij om met lastige momenten? Wat is voor hun het keerpunt geweest om positiever te gaan leven? Wat is de belangrijkste les in hun leven geweest? Je leest het in een nieuwe reeks #inspiratie blogs die wekelijks online zal komen.

Wie ben jij?
Ik ben Michelle Jeuken, geboren op 11 januari 2000 en woonachtig in Bunde, in de buurt van Maastricht. Afgelopen jaar heb ik mijn Gymnasiumdiploma behaald aan het Sint-Maartens College te Maastricht. Gedurende mijn middelbareschooltijd heb ik een passie ontwikkeld voor psychologie en in mijn verdere leven zou ik mij graag ontwikkelen tot life coach. Ik zou mijzelf beschrijven als iemand die altijd klaarstaat voor anderen en anderen ook goed weet in te schatten. Daarnaast ben ik heel ambitieus en daarom bezig met de toekomst. Mijn grootste droom in het leven is om een verschil te maken in de maatschappij. Hetgeen dat ik wil en kan veranderen gá ik ook veranderen.

Wat doe jij?
Op dit moment heb ik een tussenjaar waarin mijn persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Daarnaast ben ik ook relevante werkervaring aan het opdoen voor mijn toekomstige studie psychologie. Iets waar ik met name nog in wil groeien dit jaar is het contact met andere mensen, mijn zelfvertrouwen en assertiviteit. Daarom doe ik onder andere vrijwilligerswerk bij een peuterklasje. Hier ontwikkel ik niet alleen vaardigheden in de omgang met de peuters, maar ook in de omgang met hun ouders en de andere juffen. Bovendien leer ik hier om duidelijke grenzen te stellen, iets waar ik af en toe nog wel eens moeite mee heb. Daarnaast mag ik het komende halfjaar als stagiair bij een bedrijf beginnen op de HR-afdeling, ondanks het feit dat ik op dit moment geen opleiding volg. Het bedrijf zag iets in mij dat andere mensen niet hebben, waardoor ze graag met mij wilden samenwerken en mij wilden helpen aan mijn toekomst te werken. Dit zie ik als een groot compliment, maar ook als een enorme kans die mij wordt aangeboden om mij zowel professioneel als persoonlijk verder te ontwikkelen! Dit heeft mij veel vertrouwen gegeven. Ik had vóór het versturen van mijn sollicitatiebrief namelijk nooit verwacht dat het zou lukken, zolang je maar probeert zie je dat je tot veel meer in staat bent dan je eigenlijk denkt. In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met schrijven. Ik hou ervan om mijn eigen inzichten en ervaringen met andere mensen te delen. Daarom ben ik zelf ook een blog begonnen gericht op persoonlijke ontwikkeling en ben ik bezig met het schrijven van een boek, een autobiografie over mijn turbulente verleden.

Waar kom je vandaan?
Aan het einde van de brugklas, toen ik 12 was, zijn mijn ouders uit elkaar gegaan. Hierop volgde een periode van verschrikkelijk veel verdriet en spanning. In vond het ontzettend moeilijk om hiermee om te gaan waardoor ik in een depressie terecht kwam. Ik vond het moeilijk om over mijn gevoelens te praten omdat er altijd onrust was in onze familie. Alles wat ik vertelde werd ‘tegen mij’ gebruikt. Daardoor kropte ik alles op en ging ik mij steeds slechter voelen. Ook op school heb ik mij nooit echt op mijn plek gevoeld en liep het niet lekker, wat mijn situatie zeker niet bevorderde. Ik voelde mij buitengesloten en veel mensen oordeelden over mijn thuissituatie.

In 2015 heb ik de moedige keuze gemaakt om op een andere school een nieuwe start te maken. Hier is een nieuw deel van mijn leven begonnen. Sinds ik deze grote stap heb gezet ben ik weer positief in het leven gaan staan en heb ik mijzelf er weer bovenop gekregen. Ik merkte voor het eerst in lange tijd dat mensen mij wel waarderen en dat ik er wel bij hoor. Dit alles gaf mij de positieve energie om de beslissing te kunnen nemen om aan mijzelf te gaan werken. Ik verdiende een gelukkiger leven dan dit en daar was ikzelf verantwoordelijk voor. Begin 2015 ben ik begonnen met intensieve therapie, een op een met mijn psycholoog. Daarnaast heb ik een cursus mindfulness gevolgd, wat mij achteraf gezien het enorm geholpen heeft. Ik heb de ‘muur’, die ik door de jaren om mij heen had opgebouwd, afgebroken.

Op dit moment sta ik weer positief in het leven, voel ik mij weer goed en heb ik vooral het gevoel dat de echte Michelle weer terug is. Vanwege alles wat er is gebeurd is, is mijn levenshouding totaal veranderd en kijk ik anders tegen dingen aan dan de meeste mensen van mijn leeftijd. Gedurende mijn jeugd heb ik een passie voor psychologie ontwikkeld. Ik zou graag andere mensen willen helpen die met dezelfde soort problemen kampen. Ik heb ontzettend veel zin om volgend jaar als gegroeid persoon te beginnen aan mijn studie psychologie!

Hoe ga jij om met beren op de weg?
Ook nu verloopt mijn leven nog altijd niet zonder obstakels. Zo voel ik mij bijvoorbeeld nog niet altijd op mijn gemak in grote groepen of tussen vreemde mensen. Ik ben niet meer zo assertief als vroeger omdat ik nog altijd de angst heb dat ik word buitengesloten of dat mensen mij niet meer aardig vinden. Daarnaast merk ik dat ik voor veel dingen bang ben. Ik vermoed dat ik aan de scheiding van mijn ouders een vorm van bindingsangst, verlatingsangst en faalangst heb overgehouden. Van dit laatste gaf ik eerder altijd de mensen die nooit in mij geloofden ‘de schuld’. Echter heb ik ook geleerd dat je alle problemen waarmee je kampt terug kunt leiden naar jezelf. Anderen zijn slechts jouw spiegel. Ik besef mij nu dat ik eerst in mijzelf moet geloven voordat anderen in mij kunnen geloven.

Ondanks dat mijn leven nog niet precies zo verloopt als ik dat zou willen kijk ik vol trots terug op een moeilijke periode waarin ik enorm ben gegroeid. Ik heb mijn leven niet laten bepalen door anderen, maar heb zelf weer de touwtjes in handen genomen. Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Ik ben mij bewust van dingen waar ik nog aan zou kunnen werken en ga dit dan ook in volle overtuiging doen!

Hoe hou jij jezelf gemotiveerd?
Als ik het even niet meer ziet zitten, kijk ik terug op wat ik al wél allemaal heb overwonnen en waar ik al wél in gegroeid ben. Daarnaast probeer ik in te zien wat de negatieve ervaringen in mijn leven mij uiteindelijk voor positiefs hebben gebracht. Ik omarm mijn situatie en streef niet naar perfectie! Ik blijf altijd geloven in mijzelf en blijf altijd vertrouwen dat het goed komt. Je gedachten bepalen uiteindelijk wat er gaat gebeuren en als jij deze positief weet te houden ga je daar zeker weten komen!

Wat is jouw grootste overwinning?
De belangrijkste beslissing in mijn leven is mijn schoolverandering geweest. Dit heeft mij geholpen om er weer bovenop te komen en met name mijzelf weer te leren waarderen. Op het moment dat ik koos om van school te veranderen, koos ik voor mijzelf. Ik nam het heft in eigen handen en liet mijn leven niet meer bepalen door anderen. Ik deed zelf wat nodig was om gelukkig te worden. Achteraf gezien is dit de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

Michelle’s afsluitende tip!
Het volgen van een mindfulness cursus heeft mij geholpen om weer terug te komen bij mijn gevoel. Ik heb geleerd dat je de beste keuzes maakt door aan te voelen wat je moet doen, het zogenaamde ‘onderbuikgevoel’ volgen. Je intuïtie weet altijd raad en deze kun je raadplegen door weer zo dicht mogelijk bij jezelf te gaan staan. Door deze cursus kan ik weer ‘voelen’ en ben ik gemotiveerder dan ooit. Ik kan het absoluut aanraden om een dergelijke cursus te volgen!

‘People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do’.

Meer van Michelle?
https://michellejeuken.wixsite.com/michellejeuken
https://www.instagram.com/michelle.jeuken/

Lees meer

Inspiratie blog #3 - Eva van Lieverrennen

Via Start Your Change deel ik geregeld persoonlijke verhalen over mijzelf. De wereld draait echter niet alleen om mij, daar ben ik mij goed van bewust! Ik vond het daarom tijd worden om persoonlijke verhalen van anderen te delen. Hoe gaan zij om met lastige momenten? Wat is voor hun het keerpunt geweest om positiever te gaan leven? Wat is de belangrijkste les in hun leven geweest? Je leest het in een nieuwe reeks #inspiratie blogs die wekelijks online zal komen.

Wie ben jij?
Ik ben Eva, 24 jaar en een hardloopster in hart en nieren. Helaas is dit laatste momenteel fysiek niet mogelijk. Verder ben ik aanhanger van zo puur en gezond mogelijk eten en streef ik continu naar het hebben van een bewuste leefstijl.

Wat doe jij?
Ik was voorheen werkzaam in een ‘Spa and Health Club’ als coördinator van een team, daarnaast werkte ik enkele uren per week als schoonheidsspecialiste en masseuse. Momenteel zit ik echter al anderhalf jaar in de ziektewet en werk ik op dit moment acht uur per week. Ik ben nu bezig met een re-integratietraject, waarbij ik onder begeleiding van een coach zoek naar een functie in een ander, soortgelijk, bedrijf.

De reden dat ik ziek thuis zit is omdat ik een functionele neurologische stoornis (FNS, of ook wel conversiestoornis) heb in combinatie met de verwerking van een ontwikkelingstrauma (PTSS). Ik sta aangemeld om een revalidatietraject in te gaan en ik ga misschien starten met groepstherapie. Naast dit alles train ik af en toe met een personal trainer in de gym. Dit doe ik omdat ik het trainen ontzettend mis. Daarnaast durfde ik het afgelopen jaar niet meer zelfstandig op mijn lichaam te vertrouwen. De afgelopen weken probeer ik thuis ook weer langzaam te starten met yoga.

Mijn vrije tijd heeft de afgelopen maanden vooral in het teken gestaan van herstel, thuis zitten en tot weinig in staat zijn. De laatste tijd gaat het zowel fysiek als mentaal stukken beter en kan ik mijn sociale leven steeds verder opbouwen (denk aan koffiedates met vriendinnen of verjaardagen bijwonen). Ook koken of een wandeling maken met de honden, iets wat ik beiden heel graag doe, zijn activiteiten die het laatste jaar vaak niet haalbaar waren. De laatste tijd lukt dit echter steeds vaker. Dat zijn kleine overwinningen die voor mij heel kostbaar zijn!

Waar kom je vandaan?
Ik heb mezelf voorbij moeten lopen om lessen te leren, om mezelf te accepteren en vooral om te leren luisteren naar mijn lichaam. Hoe hard het ook klinkt, ik heb ziek moeten worden om te staan waar ik nu sta. Jarenlang heb ik diep weggestopte emoties en onverwerkte traumatische ervaringen genegeerd zonder dat ik het besefte. Ik zat vast in bepaalde patronen die ikzelf niet door had. Ik leefde niet voor mijzelf, ik leefde op automatische piloot en leed aan vluchtgedrag en bewijsdrang. Voelen deed ik liever niet en op een gegeven moment wist ik niet eens meer hoe ik moest huilen. Emoties zouden mij zwak maken dus liet ik zowel mijzelf als de buitenwereld vooral de sterke en harde Eva zien. De liefde van mensen om mij heen zag ik als nep. Ontspannen of rustmomenten inlassen kon ik niet. Ik passeerde mijzelf, en daarmee mijn lichaam.

Tot het moment dat mijn lichaam letterlijk aangaf dat het genoeg was. Ik belandde in het ziekenhuis met uitval van mijn benen. Ik kreeg de diagnose conversiestoornis wat inhoudt dat onverwerkte emoties door mijn hersenen worden omgezet in neurologische klachten. Mijn klachten bestaan onder andere uit uitval van ledematen, oncontroleerbare schokken en spasmes. Ik mis het seintje van emotie en omdat mijn lichaam mijn gevoelens toch op een bepaalde manier kwijt moet schakelen mijn hersenen over naar fysieke uitingen. In het begin voelde het alsof mijn lichaam mij in de steek had gelaten. Nu begrijp ik dat het andersom was, ik had mijn lichaam in de steek gelaten. Mijn lichaam heeft mij gered door heel hard aan de bel te trekken.

Hoe ga jij om met beren op de weg?
Ik ga er dwars doorheen. Dat heb ik op zich altijd al wel gedaan. Ik heb altijd vechtlust gehad, alleen heb ik deze jarenlang verkeerd ingezet. Bovendien hield ik onbewust heel veel angst vast. Tegenwoordig ben ik mij heel erg bewust van obstakels terwijl ik angst probeer los te laten. Natuurlijk laat ik mij nog weleens door angst leiden maar uiteindelijk ga ik er niet meer voor aan de kant.

Door de PTSS heb ik het afgelopen jaar veel paniekaanvallen gehad. Ik heb momenten gehad dat ik dagen of zelfs weken bijna 24/7 in complete staat van angst leefde en weleens dacht dat ik doordraaide of zelfs doodging. Inmiddels weet ik dat angst hele rare dingen met je gedachten kan doen. Tegenwoordig probeer ik naar de angst te kijken en een manier te vinden om de angst te verkleinen. Dit doe ik bijvoorbeeld door mijzelf af te vragen waar de angst werkelijk vandaan komt en hoe realistisch deze in werkelijkheid is. Op deze manier relativeer ik alles.

Beren op de weg zie ik uiteindelijk als leermomenten. Ik vind het leuk om mijzelf te blijven prikkelen en steeds weer te peilen waar ik sta. Ik wil blijven groeien! Daarnaast brengt dankbaarheid mij verder. Soms voelt het alsof ik honderd stappen achteruit heb gezet en eigenlijk niks heb bereikt in het leven. Mijn ziekte voelt dan als een enorm obstakel tot ik mij besef hoeveel ik uiteindelijk van dit obstakel zal leren. Om deze reden ben ik dankbaar voor waar ik nu sta, ik geloof voor de volle 100% dat hier een hele waardevolle toekomst uit voort zal vloeien.

Hoe hou jij jezelf gemotiveerd?
Er zijn momenten waarop ik bang ben dat ik niet herstel van de conversiestoornis. Ook besef ik mij dat ik altijd sporen zal overhouden aan mijn trauma. Ik probeer daarom regelmatig terug te kijken op de stappen die ik nu al, op eigen kracht, heb gezet. Dan besef ik weer dat ik van heel ver kom en al onwijs veel bereikt heb. Dat geeft mij weer motivatie voor mijn verdere herstel.

Daarnaast werkt visualiseren heel goed voor mij. Ik zie mijzelf vaak over de finish van de halve marathon rennen. Verder zou ik graag als ervaringsdeskundige in de revalidatie willen werken. Ik visualiseer regelmatig over de stappen die ik hiervoor moet zetten en zie de toekomst al voor mij.

Wat is jouw grootste overwinning?
Het onder ogen komen van mijn emoties is mijn allergrootste overwinning geweest. Ik accepteer nu dat het verleden een onderdeel van mij is en dat ik het pas los kan laten als ik het aanvaard en verwerkt heb. Daarnaast durf ik voorzichtig andere mensen te vertrouwen en begin ik in te zien dat liefde ontvangen nodig is om te kunnen overleven.

Eva’s afsluitende tip!
Ik geloof dat (zelf)acceptatie een waardevolle sleutel is tot een vredig leven. Ik heb geleerd dat het vechten tegen emotie, mijn diagnose en angst alleen maar averechts werkt. Waardeer je lichaam voor wat het is. Leer luisteren en communiceer. Besef dat je lichaam een prachtig instrument is waar je dankbaar voor mag zijn. Behandel het met liefde en ervaar wat het nodig heeft. Het leven bestaat uit meer dan jezelf bewijzen, keihard werken of keihard sporten!

Meer van Eva?
https://www.lieverrennen.nl/
https://www.instagram.com/lieverrennen/

Lees meer

Inspiratie blog #2 - Joyce van Enjoying

Via Start Your Change deel ik geregeld persoonlijke verhalen over mijzelf. De wereld draait echter niet alleen om mij, daar ben ik mij goed van bewust! Ik vond het daarom tijd worden om persoonlijke verhalen van anderen te delen. Hoe gaan zij om met lastige momenten? Wat is voor hun het keerpunt geweest om positiever te gaan leven? Wat is de belangrijkste les in hun leven geweest? Je leest het in een nieuwe reeks #inspiratie blogs die wekelijks online zal komen.

Wie ben jij?
Ik ben Joyce, 36 jaar en woon samen met mijn zoontje van vier in Deventer. Ik ben alleenstaande moeder, de vader van mijn zoontje woont in Portugal waardoor ik de zorg alleen draag. Ik sta positief in het leven, ben enthousiast en wil graag de wereld een stukje mooier maken. Dit doe ik vooral door mensen bewust te maken van zichzelf en hun eigen leven. Idealist als ik ben, wil ik meer liefde en verbondenheid creëren in onze maatschappij én de wereld.

Wat doe jij?
Sinds kort is mijn bedrijf ‘Enjoying’ live. Door mijn werk hoop ik bij te dragen aan mijn eigen ideaal. We leven in een maatschappij waar alles enorm snel gaat. Presteren staat voorop en ‘druk druk druk’ is een statussymbool geworden. Daar wil ik verandering in brengen. Ik richt mij op moeders met opgroeiende kinderen, omdat zij deze druk vaak extra zwaar voelen. Door middel van wandelen in de natuur en coaching gesprekken maak ik vrouwen bewust van wat zij zelf diep vanbinnen willen. Ik laat ze bewuster in het leven staan waardoor zij keuzes vanuit zichzelf leren maken. Dit resulteert in het ervaren van een zinvoller bestaan.

Zelf heb ik er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om ondernemer te worden. Ik kan werken op de tijden die mij het beste uitkomen en daarnaast genieten van de tijd met mijn zoontje. Daarnaast ga ik graag uit eten met vriendinnen, doe ik aan yoga en meditatie en dans ik graag.

Waar kom je vandaan?
Ik zat al ruim een jaar in de WW en wilde heel graag weer aan het werk. Met een proefplaatsing kwam ik bij een bedrijf op kantoor te werken. Na twee maanden was ik ontzettend moe van het reizen, elke dag hetzelfde doen en de onvrede op de werkvloer. Daarnaast ging het echt ten koste van de relatie met mijn zoontje. Ik had een kort lontje en minder tijd voor hem, dit wilde ik niet meer. Ik besloot om geen contract aan te nemen en in plaats daarvan te gaan voor mijn eigen onderneming. Ik ben alle mogelijkheden gaan onderzoeken en kwam tot de conclusie dat ik vanuit de bijstand kon gaan ondernemen. Helaas kreeg ik hier nogal wat oordelen over vanuit mijn omgeving. Bij mij is er echter nooit sprake van onwil geweest. Het is ontzettend lastig om een baan te vinden waarin rekening kan worden gehouden met schooltijden.

Hoe ga jij om met beren op de weg?
Ik ben zelf van nature erg positief ingesteld en zie daardoor niet snel beren op de weg. Dit betekent echter niet dat ik nooit onzeker ben. Als ik iets spannend vind of twijfel, praat ik daar met anderen over of schrijf ik het voor mijzelf op. Daarnaast zie ik obstakels echt als leerpunten. Op het moment is een situatie misschien minder leuk, ik weet echter dat ik uit elke lastige situatie nieuwe lessen haal. Verder ben ik iemand die absoluut geen ‘slachtoffer’ wil zijn, ik maak bewust mijn eigen keuzes.

Hoe hou jij jezelf gemotiveerd?
Door mij te omringen met gelijkgestemde mensen. Verbinding met anderen is voor mij erg belangrijk. Daarnaast maak ik altijd keuzes vanuit mijn eigen gevoel en focus ik mij op wat ik leuk vind!

Wat is jouw grootste overwinning?
Definitief de keuze maken om mijn eigen bedrijf op te zetten. Al tien jaar loop ik met het idee rond en nu heb ik de keuze echt gemaakt!

Joyce haar afsluitende tip!
Blijf altijd in jezelf geloven en vertrouw op je gevoel. Wat anderen ook zeggen, hoe je situatie ook is of hoe de maatschappij er ook mee omgaat. Alleen zo kan je écht gelukkig worden. Iedereen heeft iets bij te dragen in deze wereld, ook jij!

Meer van Joyce?
https://www.instagram.com/enjoying.coach/
http://en-joying.nl/ (binnenkort online)

Lees meer
comments powered by Disqus